☭ Dictatorii de IERI, de AZI si politica in gaming ☭

Jos dictatura ! Jos dictatura ! Am dreptate? 

Politica e un subiect aproape omniprezent in jocurile moderne educand astfel generatia tanara cu privire la ceea ce parintii si bunicii nostri n-au invatat niciodata

Daca nu te intereseaza politica…
Ar trebui sa te intereseze fiindca te priveste DIRECT

In timp ce unii privesc la dictatorii de ieri cu nostalgie, altii privesc la dictatorii de azi cu frica. Hai sa ne amintim repede niste dictaturi recente cu care ne-am confruntat:
– Ceausescu ☭
– Nastase (2000-2004)
– Basescu ( 2004-2012)
– Ponta/USL (2012-?????)

Reactia mea? Sila suprema. Nu stiu daca romanii sunt masochisti din moment ce de 22 ani voteaza doar USL si PDL desi s-au prins ca nu vor avea o viata mai buna, dar stiu sigur ca oamenii sunt NAIVI..

Nu pot recunoaste o personalitate dictatoriala nici atunci cand o au in fata lor
Un tiran nu e cel ce da flegme pe jos si nu da buna ziua atunci cand trece pe langa tine. NU. As zice ca e exact opusul..

Exista un dictator barbar pe care toti gamerii il cunosc.
Asta e Andrew Ryan si e unul din cele mai diabolice personaje ale gamingului modern. Cate din trasaturile lui le regasiti in politicienii care ne conduc? Hai sa vedem…..

STUDIU DE CAZ: Andrew Ryan (Game: Bioshock)

Andrew Ryan -dictator innascut

In mijlocul Atlanticului Andrew Ryan a creat o societate „perfecta”, o societate cu un
mediu economic perfect liber. Guvernul nu impozita afacerile privatilor, si era complet impotriva monopolului. In plus, nu exista RELIGIE, o lume libera de zei, libera de credinta !

Utopia era pusa in practica in cadrul orasului subacvatic RAPTURE, condus de acest unic om bogat cu vise mari. Ce visa el era etica, frumusete, lux si aristocratie pentru toti, dar totul s-a naruit sub privirile sale socate.

Trasaturile dictatoriale ale lui Andrew Ryan (sau cum recunosti un dictator ☭ )

===== Idei putine fixe, si MEREU pozitive (incearca sa iti faca bine cu forta)
=====  Discurs extrem de bun, limbaj aristocratic si elevat, pe care un om simplu nu il poate intelege.
===== Idealist
===== Incapacitatea de a vedea consecintele actiunilor sale pe termen lung
===== Incapacitatea de a vedea obstacole in jurul sau
===== Justificarea actiunilor sale diabolice prin „binele colectiv”
===== Izolarea, in final, de realitate (pierde contactul cu cei condusi si se retrage, continuand sa sustina ca felul sau de a conduce este bun)

Recunosti aceste trasaturi? Eu consider ca, cu anumite variatii, toti cei mentionati mai sus au acesta trasaturi. Iar oamenii ar fi trebuit sa vada asta ! Nu noi, tinerii de 17, 18, 19 ani, ci parintii nostrii!

Oamenii care pretind ca au „experienta de viata”. Unde le-a fost experienta de viata cand l-au votat in 2004 pe Nastase de exemplu? Unde le-a fost capul cand au votat USL-ul la parlamentare sau cand l-au pus pe Basescu presedinte a doua oara?

Stat politienesc

In afara de dictatori, gamingul abordeaza frecvent tema „Dictaturii Corporatiilor” despre care pun pariu ca votantii mai in varsta habar n-au !
In Deus Ex: Human Revolution ni se prezinta un stat politienesc, dictatorial, tip big-brother, care monitorizeaza si suprimeaza toate libertatile noastre. Iar eu spun ca nu e deloc un viitor „utopic”.

Politica e un subiect aproape omniprezent in gamingul modern si sper doar ca generatia tanara o sa invete devreme ceea ce parintii si bunicii nostri n-au invatat niciodata

-Cu drag, Felicia

Anunțuri

8 gânduri despre „☭ Dictatorii de IERI, de AZI si politica in gaming ☭

  1. Am si eu o intrebare: tu ai votat vreodata? Daca da, atunci nu poti vorbi de dictatura, ca nu te-a obligat nimeni sa mergi la vot, asta una la mana, si doi la mana aveai cel putin 2 candidati dintre care puteai sa alegi (spre deosebire de Ceausescu).

  2. Nu numai ca nu recunosc un tiran, chiar daca ar fi ca un om integru sa candideze pentru presedintie oamenii nu ar vota pentru el. Prea indoctrinati pentru asa ceva.

Ce parere ai?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s